Nieuws

De nieuwste ontwikkeling binnen VRiS: Module “3D Meting”

datum plaatsing: 21-8-2017

Gemeenten zijn, per 2022, verplicht om voor de waardering van de woningen gebruik te maken van de (BAG) gebruiksoppervlakte.
Dit wilt u het liefst gefaseerd, in uw eigen tempo invoeren, en uiteraard zo efficiënt mogelijk met zo min mogelijk financiële lasten.

Tog Nederland heeft met dit doel voor ogen in VRiS de module “3D Meting” ontwikkeld. Met de module “3D Meting” kunt u zelfstandig en op nauwkeurige wijze de inhouden en gebruiksoppervlakten berekenen. De gebruiksoppervlakte kan totaal dan wel gesplitst, per WOZ-objectonderdeel worden berekend.

In een overzichtelijk scherm ziet u de reeds bekende oppervlakte- en inhoudsgegevens van het WOZ-object, samen met de BAG-gegevens én het resultaat van de 3D Meting naast elkaar. Hierdoor heeft u in één oogopslag de verschillen / overeenkomsten duidelijk en overzichtelijk in beeld en kunt u gelijk controleren of de som van de onderdelen overeenkomt met de totale gebruiksoppervlakte zoals die is geregistreerd in de BAG.

Dit alles geschiedt op basis van de BAG-gegevens en kaartmateriaal uit de PDOK database.

Deze module “3D meting” is standaard opgenomen in VRiS en voor klanten gratis te benaderen via het WOZ-object binnen VRiS.

Deze standaard “3D meting” is niet de enige functionaliteit die binnen deze module beschikbaar is. Het meetresultaat kan nauwkeuriger door beter beeldmateriaal te gebruiken, zoals bijvoorbeeld luchtfoto’s met een hogere resolutie.
Verder is het mogelijk om in bulk uw gehele woningbestand, of bepaalde delen daarvan, massaal door te rekenen, waarna u de resultaten in een overzichtelijke rapportage ontvangt.
Het is eveneens mogelijk om deze rapportages, naast de BAG- en de WOZ-data, aan te vullen met de data uit I-WOZ. Op deze manier is het heel eenvoudig om de verschillen in de diverse registraties in beeld te brengen.

Wij bieden de module “3D meting” voor klanten gratis en aantrekkelijk geprijsd voor gemeenten of samenwerkingsverbanden die een andere applicaties gebruiken, maar wél op een eenvoudige én nauwkeurige wijze zelfstandig gebruiksoppervlakten en inhouden willen berekenen, vergelijken en controleren.

Meer weten?

Wij geven graag vrijblijvend een demonstratie over de mogelijkheden die onze 3D-tool u kan bieden. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de Tog Nederland vestiging in uw regio.

Print

Copyright 2011 © The Pebbles Group b.v.