Nieuws

Het E-Loket in VRiS is uitgebreid met iDEAL betalingen

datum plaatsing: 4-2-2019

De Belastingdienst verkondigt het al heel lang: belastingen kunnen niet leuker, wel makkelijker. Dat geldt natuurlijk ook voor gemeentelijke belastingen. Uw burgers ontvangen die aanslagen steeds vaker digitaal, maar dat maakt betalen eigenlijk niet makkelijker dan vanaf papier. Sterker nog, na het inloggen op MijnOverheid en/of uw gemeenteportaal en het openen van een PDF moet uw burger meestal heen en weer switchen tussen het portaal en internetbankieren om de gegevens voor de bankoverschrijving over te typen. Een vervelend en foutgevoelig klusje dat men uitstelt, hetgeen weer leidt tot herinneringen en aanmaningen met alle gevolgen vandien.

Tog Nederland vond dat dit gebruiksvriendelijker moest. Steeds meer gemeenten gebruiken onze VRiS applicatie om de gemeentelijke belastingen te heffen en te innen. Om burgers snel, foutloos en gemakkelijk te laten betalen integreerde VRiS met AcceptEasy, al jaren de marktleider voor betaalverzoeken via ieder kanaal. De moderne API was snel gekoppeld, waardoor burgers het bedrag nu meteen vanuit het bericht vertrouwd en veilig met iDEAL kunnen betalen.

E-loket uitbreiding met iDeal

Oisterwijk, Hilvarenbeek en Goirle zijn de eerste gemeenten die deze betere klantervaring in februari van dit jaar gaan aanbieden. Dat gaat over meer dan iDEAL alleen: AcceptEasy betaalverzoeken binnen de VRiS applicatie geven duidelijk aan wanneer je uiterlijk moet betalen. Doe je dat niet op tijd dan springt de betaalknop op rood / Verlopen, en kun je niet meer betalen. Als je wel betaalt springt deze op groen / Betaald, en kun je ook niet per ongeluk nog een keer betalen. Zo is altijd meteen duidelijk wat de status is – ook bij de gemeente. Op het bankafschrift van de burger staat ondertussen duidelijk dat de betaling aan de gemeente is, dus geen cryptische verwijzing van een payment service provider over een derdengeldenrekening.

Gebruiksvriendelijker voor uw burgers betekent sowieso ook fijner voor u als gemeente: uw geld komt sneller binnen en zonder fouten. Hierdoor is minder opvolging nodig en minder verhogingen, waardoor ook minder boze burgers. Belasting betalen hoort er nu eenmaal bij – maar het is misschien toch wel leuker als dat voor iedereen makkelijker is.

Heeft u na het lezen van dit bericht ook interesse om een keer geheel vrijblijvend kennis te maken met de vele mogelijkheden die VRiS uw gemeente / samenwerkingsverband kan bieden? Neemt u dan contact op met de vestiging in uw regio.

Print

Copyright 2011 © The Pebbles Group b.v.